Verkoop van Blokker van de baan door herfinanciering

Het verkooptraject was puur bedoeld als een back-up voor het geval het geld wegbleef.

Winkelketen Blokker heeft de herfinanciering van de onderneming bijna rond, waardoor de verkoop waarschijnlijk niet nodig is. “Zoals het er nu naar uitziet is een verkoop niet nodig en gaat het ons lukken om die herfinanciering rond te krijgen”, zegt Ynse Stapert, topman van Mirage Retail Group. Dat is het moederbedrijf van onder meer Blokker en Intertoys.

Eerder werd al voorzichtig getwijfeld aan het voortbestaan van Blokker. Een aantal Mirage-dochters is failliet gegaan, zoals Big Bazar en BCC.

Stapert verwacht in de week van 22 april meer te kunnen vertellen over de toekomst van Blokker. “Zoals we eerder hebben aangegeven was het verkooptraject puur als een back-up bedoeld. Dus meer voor het geval die herfinanciering niet, of alleen in combinatie met verkoop, mogelijk zou blijken”, aldus de topman.

Hij benadrukt dat de gesprekken die nog gevoerd worden vooral over herfinanciering gaan. “We zijn er nog druk mee bezig, het gaat de goede kant op.” Het is nog onbekend welke eisen de bank stelt bij de financiering met betrekking tot onder meer loonkosten en het aantal winkels.

Bij Blokker rommelt het al tijden. De afgelopen maanden zijn drie directeuren bij de noodlijdende winkelketen vertrokken. Eerder dit jaar meldde Mirage “constructieve gesprekken” te voeren met “een selecte groep mogelijke kopers” voor Blokker.

Lees ook: Er is leven voor het onverkoopbare Intertoys

Gerelateerde artikelen