Vermogensbeheerders schuilen bij private equity

Beleggers zien meer in buy-outs en secondaries dan in groeikapitaal.

Vermogensbeheerders hebben dit jaar meer geld gestoken in private equity-bedrijven. Zeven op de tien private vermogensbeheerders zetten minimaal 15 procent van hun beleggingen weg bij private equity-bedrijven. Dat is een stijging van bijna de helft ten opzichte van 2021. Ook institutionele beleggers leunen steeds meer op private equity-bedrijven. Een derde zet minimaal 15 procent van de beleggingen neer bij private equity-bedrijven, een toename van 21 procent ten opzichte van vorig jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van Montana Capital Partners. Daaruit blijkt dat de activa van private equity-bedrijven nauwelijks daalde in waarde, ondanks de crisisachtige sfeer in de wereld. Aandelenportefeuilles daarentegen zakten wel in. 

Beleggingen richten zich vooral op veerkrachtige sectoren, zoals de gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening.  Ook mid-market buy-outs en secondaries gelden als veilige havens voor beleggingen, meer dan groeikapitaal, durfkapitaal en private debt. Een kwart van de institutionele beleggers verwacht in de komende jaar posities te verkopen.

 

Gerelateerde artikelen