Verkoop voetbalclub Chelsea fnuikt door sancties

De club van de Russische eigenaar mag geen enkele financiƫle transactie meer doen.

Abramovitsj meldde vorige week dat hij Chelsea wil verkopen als gevolg van de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne, maar dat lijkt als gevolg van de sancties voorlopig niet mogelijk. De Britse overheid heeft alle tegoeden en bezettingen bevroren van de Russische zakenman Roman Abramovitsj, de eigenaar van de Engelse voetbalclub Chelsea. Er zouden al enkele belangstellende kopers zijn geweest, maar die kunnen nu hun geld op zak houden.

De Britse sancties raken nu ook Chelsea, vorig jaar de winnaar van de Champions League. Abramovitsj, die een geschat vermogen van ruim 9 miljard pond heeft (omgerekend 11 miljard euro), mag voorlopig geen zakendoen met Britse bedrijven en particulieren. 

Volgens de Britse autoriteiten heeft Chelsea voor nu een speciale licentie gekregen, waardoor de Engelse club gewoon kan blijven voetballen. Ook worden de salarissen aan het personeel hierdoor zonder problemen doorbetaald. Volgens Britse media mag Chelsea echter geen transfers doen, geen spelerscontracten verlengen en merchandise verkopen. Ook zou de club geen toegangskaarten meer mogen verkopen voor thuiswedstrijden. Iedereen die al een kaartje had, waaronder seizoenkaarthouders, mogen wel naar binnen op Stamford Bridge.

Abramovitsj geldt als een goede bekende van de Russische president Poetin. Hij droeg kort na de Russische inval in Oekraïne zijn belangen in Chelsea formeel over aan de foundation van de club. Vorige week maakte de Rus bekend dat hij Chelsea wil verkopen.

 

Gerelateerde artikelen