‘Verkoop Rabo-dochter DLL moet miljarden opleveren’

Het Financieele Dagblad meldt dat Rabobank zijn winstgevende dochter DLL in de etalage heeft gezet. De opbrengst moet in de miljarden lopen, melden ingewijde bronnen.

DLL, voorheen De Lage Landen genoemd, financiert activa zoals bedrijfswagens, ict-apparatuur en landbouwmachines. Met zo’n 5200 werknemers in 35 landen zet het internationale leasebedrijf 1,6 miljard euro om. DLL meldde over 2014 een nettowinst van 454 miljoen. Daarmee is de leasedochter goed voor bijna een kwart van de winst van de Rabo, aldus de zakenkrant

Het is nog niet duidelijk hoe het bedrijf precies verkocht gaat worden. Een bankier op Wall Street vertelt aan de New York-corrporesondent van Het Financieele Dagblad, Gerben van der Marel, dat er in Manhattan gespeculeerd wordt over een verkoop aan een internationale bank.

Een verkoop van de verschillende onderdelen behoort ook tot de opties. Vooral de Nederlandse autoleasedochter Athlon, onderdeel van DLL, kan volgens ingewijden rekenen op warme belangstelling van kopers. Ook in de Verenigde Staten is DLL succesvol met jaar op jaar flinke expansie samen met partners in de maakindustrie, waaronder Philips.

 

Gerelateerde artikelen