“Verkoop Keesing kan TMG 155 miljoen euro opleveren”

Telegraaf Media Groep (TMG) wil af van puzzeldochter Keesing. Volgens KBC Securities kan de verkoop zo'n 155 miljoen euro in het laadje brengen.

Het verkoopproces van puzzelbedrijf Keesing is al begonnen, zo meldde TMG dinsdag in een persbericht. Mediahuis, de nieuwe eigenaar van het Nederlandse mediabedrijf, gaf eerder aan de maker van puzzelboekjes te willen verkopen. 

TMG nam Keesing in 2006 over van private-equityhuis NPM Capital voor een bedrag van 81,3 miljoen euro. Een jaar later kocht Keesing de puzzelbladen van Sanoma Uitgevers, met de titels Puzzelsport, Bingo! en 10 voor Taal. 

Internationale groei
Een eventuele verkoop stelt Keesing volgens het bestuur en de commissarissen van TMG beter in staat om internationale groei te realiseren. Het moederbedrijf van onder meer Telegraaf en Privé hoopt de verkoop voor het einde van 2017 afgerond te hebben. Een gedeeltelijke verkoop behoort ook tot de mogelijkheden. ING leidt de zoektocht naar een nieuwe eigenaar. 

Eerder deze week zei directeur Gert Ysebaert van Mediahuis in een interviews met de Volkskrant en het Financieele Dagblad dat er geen plaats meer is voor GeenStijl

Bron: TMG/ANP/MenA

Lees ook:
Mediahuis doet bod op TMG gestand
TMG legt 'ongevraagd en onrealistisch' bod Talpa naast zich neer
Talpa en Stibbe blijven jagen op TMG

Gerelateerde artikelen