Verkoop hoofdkantoor Evergrande van de baan

Deal van anderhalf miljard klapt vanwege onzekere situatie Evergrande.

Het Chinese staatsbedrijf Yuexiu Property heeft zich teruggetrokken als koper van het hoofdkantoor van Evergrande, de financieel geplaagde vastgoedontwikkelaar in China. De deal zou anderhalf miljard euro betreffen.

Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters. Dat de gesprekken over de verkoop van het monumentale gebouw zijn mislukt, betekent een nieuwe tegenslag voor het in geldnood verkerende Evergrande. 

Het concern wil bezittingen verkopen om met de opbrengsten schuldeisers terug te betalen. Evergrande heeft meer dan 260 miljard euro aan schulden en heeft al drie ronden van rentebetalingen op obligaties gemist.

Yuexiu zou volgens de bronnen afgelopen zomer dichtbij een deal zijn geweest om het 26 verdiepingen tellende China Evergrande Centre in het Hongkongse Wan Chai-district over te nemen. Het pand doet dienst als lokaal hoofdkantoor van Evergrande.

De deal mislukte omdat het bestuur van Yuexiu vreesde dat de afwikkeling van de deal vertraagd zou worden door de schuldenproblematiek bij Evergrande.

Evergrande heeft de afgelopen maanden geprobeerd geld op te halen door de verkoop van bezittingen. Dan gaat het naast onroerend goed ook over belangen in dochterondernemingen die van de hand worden gedaan.

(ANP)

 

 

Gerelateerde artikelen