Verkoop Ducati stuit op verzet binnen Volkswagen

Bij Volkswagen stuiten plannen om motormerk Ducati en fabrikant van transmissiesystemen Renk te verkopen waarschijnlijk op intern verzet. Volgens persbureau Reuters zou er binnen de raad van toezicht van het Duitse autoconcern onvoldoende steun bestaan om de onderdelen van de hand te doen.

Volkswagen schakelde eerder zakenbanken in om alle opties voor Ducati en Renk op een rijtje te zetten. Voor Ducati zou zelfs al interesse zijn getoond door onder meer de Amerikaanse motorenfabrikant Harley-Davidson.

Een verkoop van de onderdelen zou veel geld in het laatje kunnen brengen en dat kan Volkswagen goed gebruiken bij het te boven komen van het in 2015 aan het licht gebrachte dieselschandaal. Die affaire rond het manipuleren van milieutesten met sjoemelsoftware kost de Duitsers vele miljarden.

De raad van toezicht bij Volkswagen bestaat echter voor een groot deel uit personeelsvertegenwoordigers en die zien het wegdoen van delen van het bedrijf niet zitten. Zij hebben er tegenover Reuters op gewezen dat Volkswagen onlangs sterke halfjaarcijfers liet zien en het extra geld dus niet nodig heeft.

(ANP)

Gerelateerde artikelen