Verkoop divisie stuwt winst Wolters Kluwer

Wolters Kluwer heeft zijn winst in het afgelopen halfjaar met een derde verhoogd. De informatieleverancier dankte de stijging onder meer aan de verkoop van zijn transportdienstendivisie in juni, die 55 miljoen euro bijdroeg aan het resultaat.

De totale winst kwam uit op 266 miljoen euro tegen 199 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De opbrengsten kwamen uit op een kleine 2,2 miljard euro. De autonome omzetgroei bedroeg 2 procent.

Wolters Kluwer maakte vrijdag bekend ook activiteiten in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen voor een bedrag van 13 miljoen euro. Het gaat om publicaties die voornamelijk gebruikt worden door HR-, gezondheidszorg-, en veiligheidsmedewerkers. Voor hoeveel de verkoop zal bijdragen aan het nettoresultaat kon topvrouw Nancy McKinstry in een toelichting nog niet zeggen.

Met de opbrengsten van de verkoop van de transportdivisie en de Britse activiteiten wil het bedrijf voor 100 miljoen euro extra aan eigen aandelen inkopen. Daarmee komt het aandeleninkoopprogramma dit jaar uit op 300 miljoen euro, waarvan de helft al is afgerond. Het totale driejarige inkoopprogramma komt uit op 700 miljoen euro. Ook daarvan is de helft voltooid.

McKinstry benadrukte dat de resultaten conform de verwachtingen zijn. ,,Het was volledig in lijn met onze verwachtingen. We liggen erg goed op koers voor onze doelen voor het jaar." Het bedrijf houdt dan ook vast aan de verwachtingen voor een aangepaste winst per aandeel van rond de 5 procent. Ook zal Wolters Kluwer blijven kijken naar overnames en desinvesteringen om de portfolio te versterken, zei McKinstry tegen het ANP.

(ANP)

Lees ook:
Investeerder Castik Capital verwelkomt transporttak Wolters Kluwer
Zorgovernames stuwen omzet Wolters Kluwer
Wolters Kluwer koopt Tagetik voor 300 miljoen euro

 

Gerelateerde artikelen