Venture capital bedrijf Aglaia haalt 50 miljoen euro op voor fonds tegen kanker

Venture capitalist Aglaia start een fonds met 50 miljoen euro om te investeren in medische toepassingen tegen kanker. Dat meldt het bedrijf donderdag.
Het fonds heeft geld opgehaald bij family offices en institutionele investeerders, waaronder zorgverzekeraar Menzis. Het is het tweede fonds van Aglaia. In 2006 startte de Utrechtse investeerder met een fonds van 20 miljoen euro. Dit geld is onder andere geïnvesteerd in het Leidse biotechbedrijf ISA Pharmaceuticals. Een ontwikkelaar van een therapie voor de activatie van het immuunsysteem van kankerpatienten. Andere investeringen zijn ORCA Therapeutics, Merus Biopharmaceuticals, InteRNA Technologies, Somantix. 
De venture capitalist heeft één exit gerealiseerd. In 2011 verkocht het de aandelen in biomedisch bedrijf Syntarga aan Synthon. Bij deze deal was Kempen & Co betrokken als financieel adviseur van Synthon.
Aglaia heeft in juli dit jaar een overeenkomst gesloten met de provincie Utrecht. Het fonds heeft een mandaat gekregen om 1,25 miljoen euro provinciegeld te investeren in Utrechtse life science bedrijven. 
Het team van Aglaia Biomedical Ventures wordt gemanaged door partners Mark Krul en Karl Rothweiler, senior investment manager Eric van der Putten en venture partner Winald Gerritsen. 
 
Gerelateerde artikelen