Veel interesse voor divisie huishoudelijke apparaten Philips 

Er is veel interesse van potentiële kopers voor de Philips-tak die huishoudelijke apparaten maakt. De komende periode gaat het zorgtechnologiebedrijf met hen in gesprek, heeft topman Frans van Houten laten weten. In het derde kwartaal van volgend jaar verwacht hij dat er een overeenkomst kan worden gesloten.

Philips is de afgelopen maanden bezig geweest met het ontvlechten van de tak voor huishoudelijke apparaten van de rest van het bedrijf en is daar nu vrijwel klaar mee. De divisie die onder meer airfryers en koffiezetapparaten maakt past volgens Philips niet meer in de strategie van de onderneming.

In januari maakte Philips bekend de toekomst van de huishoudtak tegen het licht te houden. Al snel bleek dat er een verkoop zou komen van het onderdeel dat actief is in ruim honderd landen. Het merk Philips blijft ook na de verkoop van de tak bestaan voor de huishoudelijke apparaten. Een vergelijkbare overeenkomst sloot Philips eerder bij de verkoop van de televisietak en de afstoot van de lichtdivisie.

Gerelateerde artikelen