VEB wil opheldering over hoogte bod DocData

Onlangs werd bekend dat Docdata zijn e-commercetak voor 175 miljoen dollar wil verkopen aan het Amerikaanse Ingram Micro. Maar beleggersvereniging VEB is van mening dat DocData minderheidsaandeelhouders bij de verkoop buitenspel zet. De VEB vraagt dan ook om opheldering over het biedingsproces en de hoogte van het bod.

VEB: ‘Bestuur en commissarissen van DocData raden aandeelhouders aan om op de aanstaande aandeelhoudersvergadering op 16 december in te stemmen met de verkoop van de e-commerce-activiteiten aan het Amerikaanse Ingram Micro. Maar dat is niet meer dan een hamerstuk. Door de structuur van de transactie is de deal eigenlijk al beklonken. 63,9 procent van het aandelenkapitaal heeft onvoorwaardelijk toegezegd in te stemmen met de transactie. De transactie is zo in elkaar gezet dat minderheidsaandeelhouders – circa 36 procent van het aandelenkapitaal – geen tegengas meer kunnen geven. (…) DocData-beleggers zitten nu met de vraag in hoeverre bestuur en commissarissen gedurende het overnameproces wel voldoende rekening hebben gehouden met de positie en belangen van de minderheidsaandeelhouders.’

Ook vraagt de VEB zich af of, gezien het groeipotentieel van de e-commercetak van DocData het bod van Micro wel een accurate weerspiegeling is van de werkelijke waarde van het onderdeel. ‘De huidige onderbouwing van het bod door DocData volstaat niet en de VEB roept DocData op om beter uit te leggen waarom het bod redelijk zou zijn,’ aldus de VEB.

 

Gerelateerde artikelen