Republikeins powerhouse Ben Ginsberg op M&A Forum ‘Go West’ bij Jones Day

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:40
Ruim drie maanden zetelt president Trump in het Witte Huis. Tijd voor een verdiepende evaluatie en vooruitblik vanuit M&A-perspectief. Woensdag 19 april vindt het M&A Forum 'Go West' plaats. Daar zullen prominente Amerika-deskundigen de stemming peilen, waaronder de belangrijkste national counsel voor de Republikeinen in de 21e eeuw.

Op 19 april bij advocatenkantoor Jones Day in Amsterdam zullen gastsprekers van formaat het podium bestieren. Afgetrapt wordt er door niemand minder dan Amerikaanse topadvocaat Benjamin Ginsberg, partner bij Jones Day en voorheen gevierd campagneleider voor de Republikeinen namens president George W. Bush jr. en vicepresident Dick Cheney. Later zou Ginsberg ook Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney bijstaan in de verkiezingen van 2008 en 2012. 

Buitenland commentator Bernhard Hammelburg zal Ginsberg bevragen over het reilen en zeilen van de protectionistisch-gezinde president en diens beleidskoers. Als verslaggever, presentator en oorlogscorrespondent maakte Hammelburg furore en was gestationeerd in China, Vietnam, Iran, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Tegenwoordig neemt hij wekelijks Trumps hervormingsbeleid op een uiterst kritische wijze op de korrel op BNR Nieuwsradio. Politiek veteraan Ginsberg schuift aan om zijn licht te laten schijnen op de gevolgen van de nieuwe protectionistische wind voor het Westen en Europa. 

  • Zag hij de winst van Trump aankomen? Wat is zijn verklaring?
  • Hoe staan de Verenigde Staten (VS) ervoor anno 2017? Wat heeft Trumps America First-beleid het land in financieel-economisch opzicht gebracht? 
  • Wat verwacht hij van de Trump administratie?
  • Trump voor zijn eerste internationale crisis in Syrië, hoe gaat hij om met internationale spanningen? 
  • Economische verwachtingen 
  • De impact van Trump op Europa en met name Nederland
  • Wat adviseert hij de Nederlandse bedrijven?
     

Tot slot heeft M&A Community ook Marc Renne gestrikt voor deelname. De Managing Partner van private-equitybedrijf Nimbus is nimmer te beroerd zijn mening te laten doorklinken. Als ervaringsdeskundige in het doen van zaken in de VS zal Renne ingaan op de implicaties van het protectionistische beleid voor Nederland en haar bedrijfsleven. 

Na het Forum is er uiteraard weer het M&A Café, onder genot van welverdiende happen en dranken. Kortom, honderdtal redenen om ook dit keer acte de présence te geven. Meld u daarom snel aan daar het aantal plekken gelimiteerd is!*

* Let op: er is een beperkte capaciteit voor dit M&A Forum. De inschrijving sluit als het maximum aantal is bereikt, dus zorg dat u zich op tijd aanmeldt.
 

Gerelateerde artikelen