Van Lanschot Kempen neemt wealth-managementactiviteiten UBS Nederland over

Van Lanschot Kempen neemt de wealth-managementactiviteiten over van UBS in Nederland. Door de overname verbreedt de Nederlandse vermogensbeheer zijn positionering in private banking.

Van Lanschot Kempen neemt de klantrelaties en werknemers over van de wealth-managementactiviteiten van UBS in Nederland, onderdeel van UBS Europe SE, met ongeveer 2,6 miljard euro beheerd vermogen.

De producten en diensten van de Nederlandse branche van UBS Europe SE zijn ook onderdeel van de transactie. Door de overname verhuizen 37 medewerkers van UBS naar Van Lanschot Kempen. Advocatenkantoor Allen & Overy trad op als juridisch adviseur van UBS. 

Overnameprijs
De Nederlandse vermogensbeheerder betaalt 28 miljoen euro voor de over te nemen activiteiten. De overnameprijs kan nog hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het definitieve bedrag aan beheerd vermogen dat overkomt naar Van Lanschot Kempen. Beiden partijen verwachten de transactie af te ronden in het derde kwartaal van 2017. 

Volgens Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen verbreedt de overname de positionering en het profiel van Van Lanschot Kempen in het topsegment van de private banking markt.

"De combinatie van de activiteiten van UBS met onze eigen private-bankingpropositie voor dit segment, ondersteund door de institutionele expertise van Kempen Capital Management, resulteert in een uniek aanbod voor family offices, verenigingen en stichtingen en zeer vermogende particulieren", aldus de topman. 

Hoofd Wealth Management Benelux René Mottas van UBS zegt dat de overname de investment-banking- en asset-managementactiviteiten in Nederland niet in de wegstaat. 

 

Gerelateerde artikelen