Van Lanschot Kempen lijft wealth-managementtak UBS definitief in

Van Lanschot Kempen heeft vrijdag bekendgemaakt dat de overname van de wealth-managementactiviteiten van UBS in Nederland met succes zijn afgerond.

Van Lanschot Kempen neemt de klantrelaties en werknemers over van de wealth managementactiviteiten van UBS in Nederland, onderdeel van UBS Europe SE, met ongeveer 2,6 miljard euro beheerd vermogen. De producten en diensten van de Nederlandse tak van UBS Europe SE vormen eveneens onderdeel van de transactie. Van Lanschot Kempen en UBS zijn daarnaast een samenwerkingsovereenkomst aangegaan waardoor geselecteerde UBS-diensten en -producten en UBS wealth management research beschikbaar worden voor klanten van Van Lanschot Kempen.

"We heten de wealth-managementklanten van UBS van harte welkom. Met deze acquisitie zetten we een belangrijke stap in onze positionering en ons profiel aan de bovenkant van de markt voor wealth management", zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen. "Dat wij 35 hooggekwalificeerde professionals van UBS als nieuwe collega's kunnen verwelkomen, versterkt onze positie als onderscheidende wealth manager."

René Mottas, hoofd Wealth Management Luxemburg bij UBS, na de ondertekening van de overeenkomst: "We hebben in Van Lanschot Kempen een leidende Nederlandse wealth manager gevonden voor de advisering en begeleiding van de klanten van UBS Nederland. UBS blijft toegewijd aan de Nederlandse offshore wealth managementmarkt, en wij blijven ook in de toekomst onze cross-border klanten vanuit de key hubs in Luxemburg en Zwitserland bedienen. Deze transactie is niet van invloed op onze investment banking- en asset managementactiviteiten in Nederland.

 

Gerelateerde artikelen