Van Lanschot houdt zorg voor verkochte klant

Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen houdt een zorgplicht voor een klant waarvan het Bossche bedrijf de leningen in 2015 verkocht, meldt het Financieele Dagblad. De rechtbank Oost-Brabant bepaalde vorige week dat er geen sprake was van verkoop van een bedrijfsonderdeel en dat daarom de klant niet had ingestemd met de verkoop. De overdracht is nietig verklaard.

Van Lanschot verkocht twee jaar geleden voor 400 miljoen euro aan zakelijke vastgoedleningen aan Promontoria, een dochter van investeringsmaatschappij Cerberus. Het ging daarbij om leningen waarbij een betalingsachterstand was ontstaan en die ondergebracht waren bij de afdeling Bijzonder Beheer.

Promontoria heeft geen vergunning om kredieten te verstrekken en leunt op een speciaal ander opgericht bedrijf, Capita. Volgens de klant had hij bij de nieuwe eigenaar met slechtere voorwaarden te maken. Ook andere klanten hadden via een kort geding geprobeerd de verkoop terug te draaien, maar die zaken had Van Lanschot gewonnen, weet het FD.

(ANP)

Gerelateerde artikelen