Van Lanschot en Kempen & Co staan voor naamswijziging

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:39
Private bank Van Lanschot wil dochteronderneming Kempen & Co opnemen in een nieuwe naam voor de twee banken. Door de naamswijziging poogt de Bossche vermogensbeheerder af te komen van het exclusieve stempel.

Van Lanschot Kempen, deze naam moet de oudste onfhankelijke bank van Nederland onder een breed publiek toegankelijk maken. Zo kondigde Van Lanschot-topman Karl Guha donderdag aan. Onder zijn leiding is de bank sinds 2013 bezig aan een transformatie: Van Lanschot wil af van het predikaat enkel exclusief voor familieondernemingen en welgestelden.

Steun aandeelhouders
De beoogde nieuwe naam doet volgens de CEO recht aan het karakter van het bedrijf, de gemeenschappelijke culturen en de veranderingen die worden doorgevoerd. Daarvoor heeft Guha wel de steun nodig van de aandeelhouders. Zij zullen op 18 mei hun stem uitbrengen voor de benodigde statutenwijziging. Mocht de naamswijziging doorgaan, dan blijven individuele merken Van Lanschot, Evi en Kempen gewoon zichtbaar.

Van Lanschot nam Kempen & Co in 2007 over voor een bedrag van 300 miljoen euro. Eind vorig jaar rondde Van Lanschot de overname af van de private-bankingactiviteiten van Staalbankiers. 

(Bron: ANP)

 

Gerelateerde artikelen