Value8 wacht nog steeds op accountantsstempel

Investeringsmaatschappij Value8 heeft nog altijd geen goedkeurende verklaring van de accountant over de jaarcijfers van 2016. Volgens topman Peter Paul de Vries blijft het daarvoor wachten op de afronding van een onderzoek naar trustkantoor BK Group.

Het beursgenoteerde bedrijf had eigenlijk al zo'n drie maanden geleden een accountantsstempel moeten hebben. Dat dit nog altijd niet is gebeurd kan Value8 een boete van toezichthouder AFM opleveren.

De investeerder zag zich echter gedwongen om de publicatie van het jaarverslag uit te stellen vanwege ophef rondom BK. Die partij, waarin Value8 een belang heeft, zou mogelijk meegewerkt hebben aan belastingontduiking en witwaspraktijken.

“Op de aandeelhoudersvergadering is aangegeven dat eerst het onderzoek naar BK moet zijn afgerond alvorens het jaarrekeningtraject kan worden afgerond en dat Value8 daarover niet communiceert. Dat beleid wijzigt niet'', liet De Vries woensdag desgevraagd weten.

De onderneming komt binnenkort wel gewoon met een update over de prestaties in de eerste zes maanden van 2017. Die wordt volgens De Vries uiterlijk op de wettelijke deadline van 30 september naar buiten gebracht.

Eerder gaf Value8 beleggers ook al inzage in een conceptjaarrekening over 2016 en de voortgang in het eerste kwartaal van dit jaar.

Value8 is een groeiende groep groeiende bedrijven met een focus op de sectoren food, healthcare en financial services. Value8 is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AScX-index. Enkele ondernemingen uit de portefeuille van Value8 zijn Biobeheer, Snowworld, Eetgemak en Nedsense. 

(ANP)

Gerelateerde artikelen