Value8 vergroot aandeel in biotechconcern Ceradis

Value8 heeft zijn aandeel in Ceradis vergroot. De participatiemaatschappij spreekt van 'toenemende interesse van investeerders' in het biotechconcern en onderzoekt een mogelijke beursgang.

Het belang van Value8 in Ceradis is omhoog geschoten van 59 procent naar ongeveer 68 procent. Ceradis is een spin-off van Wageningen Universiteit en ontwikkelt geoctrooieerde middelen die minder schadelijke stoffen bevatten dan bestaande producten.

Gewasbeschermingsmiddelen
Het formuleringsplatform kent twaalf octrooien die vervuilende actieve ingrediënten in gewasbeschermingsmiddelen fors kunnen reduceren. Zonder aanvullende of complexe werkzaamheden voor de boeren.

Ceradis verkoopt haar ontwikkelde producten via distribuerende ondernemingen. Het bedrijf heeft momenteel een portefeuille met producten die wereldwijd verkocht worden. Waaronder Musacare, dat in Midden- en Zuid-Amerika wordt verkocht aan onder andere Dole en Noboa voor de bestrijding van de ziekte black sigatoka op bananen, en CeraXel dat via Syngenta verkocht wordt aan Franse druivenboeren.

Investeringsfonds
Value8 houdt sinds begin 2010 een belang in Ceradis. Ook Rabo Ventures trad destijds toe als aandeelhouder in een investeringsfonds van totaal 4,5 miljoen euro.

Ceradis beoogt in te zetten op verdere ontwikkeling van eigen producten en deze vervolgens – eventueel met partners – naar de markt te brengen. Het bedrijf heeft Marcel Blöte aangetrokken als financieel directeur. 

Gerelateerde artikelen