Value8 kent ‘solide’ eerste kwartaal

Investeringsmaatschappij Value8 heeft naar eigen zeggen een 'solide' eerste kwartaal achter de rug. Dat meldde de participatiemaatschappij van Peter Paul de Vries woensdag.

In met name de healtcare-sector zag Value8 de omzet stijgen bij portfoliobedrijven AquaServa, Biobeheer en Eetgemak. Alleen de omzet van hulpmiddelenspecialist Kersten in Roermond, dat in november 2016 volledig werd ingelijfd, liep iets terug. 

Kernbedrijven
Value8 schrijft dat de totale omzet en winstgevendheid van de kernbedrijven in het eerste kwartaal 2017 is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot de kernbedrijven horen eerdergenoemde ondernemingen, behalve Kersten wegens een 'drastische' wijziging op de balans en in het aandelenpercentage.

De operationele winstgevendheid van de kernbedrijven steeg in 2016 van 6,2 tot 6,8 miljoen euro. Ook IEX Group en biotechconcern Ceradis behoren niet tot de kernbedrijven, omdat beide partijen nog in de investeringsfase zitten. Value8 verwacht dat de positieve operationele winstgevendheid zich in het verdere verloop van 2017 zal doorzetten. 

De investeringsmaatschappij maakte onlang zijn jaarcijfers over 2016 bekend, zonder fiat van de accountant. Over deze kwestie bracht Value8 geen nieuws naar buiten. Ook stelde de investeerder onlangs een onderzoek in naar de vermeende fraudepraktijken bij dochteronderneming BK Group. Hierover werden evenmin uitlatingen gedaan. 

Lees ook:
Value8 vergroot aandeel in biotechconcern Ceradis
Investeringsmaatschappij Value8 lijdt verlies
Value8 stelt onderzoek in bij dochteronderneming BK Group
Dochteronderneming Value8 ontkent betrokkenheid belastingontduiking
"Publicatie gecontroleerde jaarcijfers Value8 binnen twee weken"

Gerelateerde artikelen