Value8 doet Prika Ingredients van de hand aan Royal A-ware

Dochteronderneming Prika Ingredients uit Weert verlaat het investeringsschip van Value8. Dat maakte de beursgenoteerde investeringsmaatschappij afgelopen vrijdag bekend.

Royal A-ware, een kaasproductiebedrijf uit Almere, heeft sectorgenoot Prika Ingredients overgenomen. De Limburgse onderneming maakte sinds juli 2014 deel uit van het portfolio van Value8. In het derde kwartaal van 2016 vergrootte de investeringsclub van Peter Paul de Vries het belang in Prika van 70 procent tot 100 procent. Voorheen lag de overige 30 procent in handen van de Limburge ondernemer John Weekers, die Prika in 1997 opgerichtte. 

De trading update van Value8 in november meldde vervolgens dat er werd gezocht naar mogelijkheden tot schaalvergroting voor de Weertse producent van kaasgrondstoffen. Mede door de stijgende melkprijs stokte het bedrijfsresultaat van Prika in de eerste zes maanden van vorig jaar. Eigenaar Value8 besloot daarom in het tweede halfjaar actief op zoek te gaan naar een inkoopkanaal om 'duurzame winstgevendheid' te genereren.

Royal A-ware is uit de koker gekomen als strategisch koper. Value8 laat optekenen tevreden te zijn met de verkoop mede doordat de koper uit Almere, dat meer dan 1.200 werknemers herbergt op zo'n 20 vestigingen in Nederland en België, kaasgrondstoffen in eigen beheer zoals kaaspoeder produceert. 

Gerelateerde artikelen