Value8, BarentsKrans en Wintertaling architecten van reverse listing SnowWorld

Advocatenkantoor BarentsKrans adviseert Snowworld bij de beursgang met een reverse listing via beursfonds Fornix Biosciences. Private equity bedrijf Value8, controlerend aandeelhouder van het ‘lege’ beursfonds Fornix, krijgt juridisch advies van een team van Wintertaling.
Investeringsmanagers Kee Koopmans en Peter Paul de Vries zijn namens Value8 betrokken bij de deal. Zij krijgen juridisch advies van advocaat Marein Smits van Wintertaling. Officieel is beursfonds Fornix de klant van Wintertaling, maar in de praktijk is Value8 met een controlerend belang van 64 procent in het lege beursfonds de verantwoordelijke partij in deze deal. Het team van BarentsKrans staat onder leiding van advocaat Michiel Martin. 
In de reverse listing koopt SnowWorld beursfonds Fornix voor 20 miljoen euro en neemt het de notering over. De betaling vindt plaats door uitgifte van 46.875.000 nieuwe aandelen van 0,32 euro per stuk en het verstrekken van een vendor loan van 5,0 miljoen euro. De vennootschap Fornix zal worden hernoemd tot SnowWorld nv. Volgens de planning zal SnowWorld begin december genoteerd staan aan de Euronext in Amsterdam.
SnowWorld is een exploitant van indoor skibanen. Het concern is eigenaar van twee indoor skihallen in Zoetermeer en Landgraaf, heeft meerdere restaurants, een hotel, fitnessruimtes en een outdoor park. Per jaar trekt het bedrijf ongeveer 500.000 piste-bezoekers. 
Overnamepad 
SnowWorld zal om het eigen vermogen te versterken en groeiplannen mogelijk te maken, een bedrag van 7,5 tot 9 miljoen euro nieuwe aandelen bij derden plaatsen. "SnowWorld heeft zoveel mogelijkheden voor toekomstige groei, die kunnen we nu, door de toegang tot de kapitaalmarkt, ook gaan benutten", zegt Koos Hendriks, oprichter en eigenaar van SnowWorld, in een persbericht.
 
Hendriks ziet kansen voor overnames van bestaande skihallen in Engeland en Nederland. Dat meldt de oprichter in gesprek met het Financieele Dagblad. Volgens de krant is terughoudendheid bij zowel de banken als bij private equity een van de redenen waarom Hendriks heeft besloten om SnowWorld naar de beurs te brengen.
 
 
Gerelateerde artikelen