Utrechts IT-bedrijf zoekt overnamekandidaten

PAQT.com werkt samen met het Zweedse Partinc Capital.

Het Utrechtse IT-bedrijf is actief op zoek naar SaaS-bedrijven om over te nemen. De aandacht gaat vooral uit naar scale-ups die actief zijn in de business-to-business.De financiering komt van de Zweedse investeerder Partinc Capital.

De Zweedse investeerder is in Nederland geen onbekende. In 2021 investeerde zij voor 3 miljoen euro in TIE Kinetex uit Breukelen, dat genoteerd is aan de IEX. Door samen te werken met een echt Saas-bedrijf, hopen de Zweden aantrekkelijker te zijn voor jonge technologiebedrijven. Ze bieden niet alleen een zak geld, maar ook een professionele en zakelijke technologische omgeving.

“Met PAQT's aanbod en positie in de markt, en onze ervaring met het opschalen van softwarebedrijven, denk ik dat we kan een sterke kracht zijn om B2B SaaS-bedrijven te ondersteunen bij hun schaalreis", zegt Per Nordling, medeoprichter en partner van Partinc Capital.

De voorkeur gaat uit naar B2B SaaS-organisaties met een huidige omzet tussen de 250.000 en anderhalf miljoen euro. De investeerder stelt een overnamesom in het vooruitzicht van tussen 500.000 en twee miljoen euro.

 

Gerelateerde artikelen