United Tech sluit reuzedeal met Rockwell Collins

Industrieel conglomeraat United Technologies legt 23 miljard dollar op tafel voor de overname van de producent van vliegtuigonderdelen Rockwell Collins. Het gaat om een van de grootste overnamedeals in de luchtvaartsector ooit.

Inclusief schuld is met de deal een bedrag gemoeid van 30 miljard dollar. De transactie wordt afgehandeld in aandelen en contanten. United Tech is maker van onder meer Pratt & Whitney-vliegtuigmotoren, terwijl Rockwell Collins zich onder andere bezighoudt met cockpitapparatuur.

Door samen te gaan kan het gecombineerde concern betere prijzen afdwingen bij vliegtuigbouwers als Boeing en Airbus, kosten besparen en zijn marktpositie versterken. De transactie moet in het derde kwartaal van 2018 worden afgerond.

Er gingen al geruchten rond dat United Tech interesse had in Rockwell Collins. De laatste tijd zijn er meer fusies geweest tussen toeleveranciers aan de luchtvaartindustrie. Zo werd het Nederlandse Fokker Technologies twee jaar geleden ingelijfd door zijn Britse branchegenoot GKN Aerospace.

United Tech zal zijn luchtvaartactiviteiten samenvoegen met Rockwell Collins in een nieuw onderdeel, genaamd Collins Aerospace Systems. United Tech is ook moederbedrijf van de maker van liften Otis en de producent van airconditioners Carrier.

(ANP)

Gerelateerde artikelen