Unilever laat alle koopplannen varen

Unilever heeft alle overnameplannen in de ijskast gezet. Dit in reactie op de mislukte overname van de consumententak van GlaxoSmithKline. In plaats daarvan koopt het bedrijf eigen aandelen in voor 3 miljard euro. Maar aandeelhouders willen het bedrijf liever opknippen.

De no-deal beslissing is ingegeven door verbolgen aandeelhouders, zo werd duidelijk uit de toelichting door Alan Jope, CEO van Unilever. De flop leidde tot onrust bij aandeelhouders. Na het mislukte bod op de GSK-eenheid kondigde Unilever vorige maand een reorganisatie aan in vijf businessgroepen, wat het schrappen van 1.500 managementfuncties met zich mee zal brengen. 

Unilever voelt de hete adem in de nek van beleggers, die het liefst zien dat het bedrijf onderdelen in de etalage zet. Het concern poogde ze te sussen met een reorganisatie in vijf businessgroepen, die 1.500 managers de kop kost. Maar tegen de Financial Times vertelde een niet bij name genoemde top-10-aandeelhouder dat die wil dat Unilever de voedingsdivisie afscheidt. 

 

Gerelateerde artikelen