Unilever koopt preferente aandelen terug

Unilever gaat zijn eigen preferente aandelen terugkopen van NN Investment Partners en ASR. De producent van levensmiddelen en verzorgingsproducten maakte woensdag bekend daarover een akkoord met de verzekeraars te hebben gesloten. Unilever zegt de kapitaalstructuur te willen versimpelen.

NN en ASR hebben gezamenlijk 97 procent van de preferente aandelen, met een rente van 6 of 7 procent, in handen. Unilever doet een openbaar bod op al deze prefs zodat ook andere houders van die waardepapieren, die tussen 1927 en 1964 uit zijn gegeven, gebruik kunnen maken van het bod.

Alle gezamenlijke preferente aandelen vertegenwoordigen volgens Unilever een waarde van 450 miljoen euro. ASR gaf aan 142 miljoen euro te verdienen aan de verkoop van zijn deel, waarvan de afronding wordt verwacht in het vierde kwartaal. Dat heeft een positief effect op het nettoresultaat van ASR van circa 118 miljoen euro.

De prefs staan bij NN voor circa 295 miljoen euro in de boeken. De deal met Unilever zorgt na afronding van de transactie waarschijnlijk voor een boekwinst op basis van boekhoudmethode IFRS van 250 miljoen euro.

Bron: ANP

Lees ook:
Bankiers Unilever dringen aan op overname Colgate
'Bod op margarinetak Unilever in de maak'
Unilever grijpt naast levensmiddelentak Reckitt Benckiser

Gerelateerde artikelen