Uitzendbureaus Doxa en Inquest vinden elkaar in fusie

Een samensmelting in bemiddelingsland is afgelopen maand tot stand gekomen. InQuest en Doxa gaan in 2017 door met eigen labels onder Actos Groep.

InQuest, opgericht in 1999, is bemiddelaar op het gebied van inkoop- en SCM-professionals. Doxa richt zich, sinds haar oprichting in 2002, op het detacheren van communicatiespecialisten. Beide bedrijven hebben een vestiging in Den Haag. Deze vestigingen worden samengevoegd. Doxa heeft ook een kantoor in Tilburg en InQuest is tevens gevestigd in Antwerpen, van waaruit de Belgische markt wordt bediend. 

“Beide bedrijven zijn nagenoeg even groot en richten zich zowel op de overheid als de private sector”, laat algemeen directeur Eric Sweens van Actos Groep weten in een reactie. “Door deze fusie willen wij een sterke combinatie in de markt zetten”. Het Actos-management ziet volop kansen in de markt en is voornemens om ook middels acquisities te groeien.

M&A-adviseur
De transactie werd in goede banen begeleid door M&A-advieskantoor Marktlink. Bijzonder aan de deal is dat het een 'echte' fusie betreft: “Vaak zie je dat wanneer twee bedrijven samengaan er toch bepaalde aandeelhouders uitgekocht worden, waardoor het feitelijk een overname betreft. Deze fusie betrof twee ondernemingen van gelijke omvang, waarmee de aandeelhouders van zowel Doxa als InQuest beiden 50% van de aandelen in de groep hebben verworven", vertelt Vincent Pastoor.  

 

Gerelateerde artikelen