Tweede fonds Marktlink

Na de lancering van het eerste private equity-fonds van Marktlink Investment Partners (MIP) eind 2020, lanceert MIP een tweede fonds dat investeert in private equity-fondsen met een bewezen track record.

Het fonds dat toegankelijk is voor ondernemers en particuliere beleggers kent veel belangstelling. Een lange wachtlijst aan geïnteresseerde investeerders, die te laat waren om een allocatie te krijgen in het eerste fonds, maakt dat het fonds voor de officiële lancering nu al voor meer dan de helft van het beoogde bedrag van EUR 100 miljoen aan toezeggingen heeft opgehaald.

MIP Fonds I haalde begin van het jaar EUR 100 miljoen op in 4 maanden. Dit oversteeg de verwachte EUR 60 miljoen in 12 maanden. “Het fonds bleek een benaderbaar private equity-fonds voor ondernemers door ondernemers,” aldus Piet Hein Conijn van MIP. “MIP Fonds I investeerde in belangrijke expertisevelden van in het fonds deelnemende ondernemers, zoals healthcare en technologie. MIP Fonds I committeerde zich sinds de oprichting aan 9 internationale topfondsen waaronder Waterland Private Equity en AlpInvest. Het fonds gaf hiermee een impuls aan veel bedrijven tijdens de coronacrisis.”

Het tweede fonds van MIP investeert, net zoals de voorganger, in acht tot tien paneuropees opererende private equity-fondsen met een bewezen track record, een goede reputatie en sterke investeringsteams. “Het fonds is een voorbeeld van de democratisering van de private equity-markt. Die was tot voor kort alleen toegankelijk voor grote institutionele investeerders, zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars,” aldus Conijn. “Dit wordt mogelijk gemaakt door nieuwe initiatieven in de markt, die erop gericht zijn om kapitaal van kleinere beleggers te bundelen. Op die manier kunnen ze voldoen aan de vaak hoge minimale instaptickets en wordt het ook voor particulieren mogelijk om te investeren in een aantrekkelijke beleggingscategorie. Dit draagt bij aan de verdere risicospreiding van de beleggingsportefeuille.”
 

Gerelateerde artikelen