Twee tandartsgroothandels overgenomen door Triton

De Zweedse investeerder zou meer dan 100 miljoen hebben betaald.

De Zweedse investeerder Triton koopt twee Nederlandse groothandels in tandartsbenodigdheden: ADT (American Dental Trade) uit Oisterwijk en Hofmeester uit Rotterdam. Dat meldt het FD. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar volgens de zakenkrant gaan de deals de 100 miljoen euro te boven. Hun gezamenlijke omzet is. 160 miljoen euro.

Triton gaat volgens het FD de twee bedrijven samenvoegen met Unident, een dochterbedrijf dat eveneens tandheelkundige producten verkoopt. In Scandinavië heeft dit bedrijf al zeven overnames gedaan in de markt voor tandheelkundige zorg.

Wel blijven ADT en Hofmeester als merken bestaan. Triton is een goede bekende in Nederland. Het bezit een aandeel in Sunweb, Unica en Reesink.

ADT kwam in de etalage omdat er geen opvolger was voor de eigenaar, die met pensioen wil. Bij de zoektocht naar een nieuwe eigenaar werd het bedrijf begeleid door M&A-adviseur Aeternus. Eigenaar Pieter van Lieshout blijft voorlopig aan het werk bij ADT. Dat geldt ook voor de eigenaar van Hofmeester. 

Gerelateerde artikelen