Turbit Solutions groeit als kool dankzij vuurwerk deal

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:59
Het Apeldoornse Turbit Solutions heeft het beheer over 75 webshops van winkeliers die online vuurwerk verkopen overgenomen. Directeur Jan Limpens van Turbit Solutions springt met de overname in op een trend in de vuurwerkbranche. Nederlanders kopen ieder jaar meer vuurwerk online. “De verkoop van vuurwerk via de webshops van mijn klanten is dit jaar met circa 15 procent toegenomen”, zegt Limpens.
De 75 webshops waren voor de deal eigendom van e-commerce ondernemer Wim Leppers. De vorige eigenaar heeft in samenwerking met importeur Wolff Vuurwerk de webshops ontwikkeld. “Ik kwam via een website Leppers in contact. Hij zocht extra capaciteit voor het beheer van de webshops, maar van het één kwam het ander en besloten we tot een overname”, zegt Limpens. 
Limpens heeft voor de overname advies ingewonnen bij zijn eigen accountant van accountancykantoor KroeseWevers. “Met mijn accountant heb ik onder andere doorgerekend wat een redelijk overnamebedrag zou zijn”, zegt Limpens. Ook heeft de internetondernemer voor de gelegenheid een voorlichtingsavond bezocht over fusies en overnames bij de Kamer van Koophandel in Zwolle. 
De websitebouwer verwacht een stevige sprong te maken in de omzet dankzij de overname. “Voor 2012 groei onze omzet met circa 25 procent. In 2013 verwacht ik met 25 tot 50 procent  te groeien.” Een van de grote voordelen van het online bestellen van vuurwerk is dat je niet meer in de rij hoeft te wachten bij de vuurwerkverkoper. “Je kan ruim van tevoren je bestelling doorgeven en je kan het in de winkel ophalen”. De klant moet wel altijd zelf het vuurwerk ophalen. Door de strenge regels rond de verkoop van vuurwerk is het niet rendabel de vuurwerkpakketten thuis te bezorgen. 
De deal is mogelijk een opmaak tot meer overnames. “Ik verwacht dat er nieuwe deuren voor mij open gaan. In dit concept hoeft de vuurwerkverkoper geen eigen website te ontwikkelen, wat veel tijd en geld scheelt. Ik denk dat er in andere branches ook behoefte aan is.” Limpens denk daarbij onder andere aan dierenspeciaalzaken. “In deze branche zijn veel kleine MKB-ers en in er weinig affiniteit met het bouwen van websites. In samenwerking met een paar grote dealers kunnen we webshops ontwikkelen.” Limpens houdt in 2013 daarom zijn ogen open voor nieuwe overnamekansen voor Turbit Solutions.
 
 
 
(v.r.n.l.) Jan Limpens, eigenaar van Turbit Solutions & Wim Leppers, de vorige eigenaar van de webshops. 
 
Gerelateerde artikelen