TUI zoekt 1,7 miljard om staat uit te kopen

De Duitse overheid werd via coronastun een stille aandeelhouder.

Reisreus TUI is op zoek naar 1,7 miljard euro. Het bedrijf wil dit bedrag ophalen met een reeks kapitaalverhogingen. De grootste reisorganisatie ter wereld wil daarmee de coronasteun terugbetalen aan de Duitse overheid 

De Duitse overheid heeft momenteel een stil belang in de groep, van 420 miljoen euro aan aandelen, en een obligatielening van 59 miljoen euro. De Duitse overheid ziet tot eind 2023 af van haar conversierecht om obligaties om te zetten in aandelen.

TUI wil uiterlijk eind volgend jaar het gros van de coronasteun terugbetaald hebben aan de Duitse staat. Het bedrijf ontving sinds 2020 in totaal 4,3 miljard euro coronasteun nadat het toerisme was lamgelegd.

Het afgelopen jaar heeft TUI al drie keer geld opgehaald, in totaal ruim 2 miljard euro. De aandelen zijn daardoor verwaterd.

TUI wil de aandelen gaan bundelen, zodat de 1,79 miljard aandelen worden omgezet in 179 miljoen. Dat maakt kapitaalverhogingen tegen normale voorwaarden mogelijk, stelt de reisorganisatie, zonder dat een nieuwe stroom aandelen ontstaat.

 

Gerelateerde artikelen