Transaction supporters KPMG nummer één in league tables Q1 2017

De transaction-support-adviseurs (TAS) van KPMG hebben bij de grootste en de meeste deals geadviseerd tijdens het eerste kwartaal van 2017. Dat blijkt uit de league tables van MenA.nl. 

Eerder bleek dat de M&A-adviseurs van KPMG een goede start van het jaar hebben gemaakt, maar de TAS-afdeling van het accountancy- en consultancykantoor doet daar niet voor onder. Met een dealwaarde van 2,2 miljard euro staat KPMG op de eerste plaats in de league table gesorteerd op dealwaarde. Hiermee blijven ze de nummer één van 2016, PwC, met een klein miljard voor. De boekenonderzoekers van KPMG waren samen met hun M&A-adviseurs betrokken bij de overname van Vanderlande door Toyota voor 1,2 miljard euro. PwC volgt op twee met 1,5 miljard euro en ‘big four’-kantoren Deloitte en EY volgen op plaats drie en vier. 

 

Ook in aantal deals staat het transaction-support-team van KPMG op de eerste plaats. De teller voor Q1 2017 staat op 12 deals en daarmee blijven de cijferaars uit Amstelveen net één deal voor op Deloitte. PwC, vorig jaar ook nummer één in aantal, staat nu met drie deals op de achtste plaats. Deloitte en BDO – beiden betrokken bij de roemruchte deal van VVD-praeses Henry Keizer – op plaatsen drie en vier. 

 

De redactie van MenA.nl verzamelt dealinformatie over Nederlandse fusies en overnames met een waarde van meer dan vijf miljoen euro inclusief schulden. De deals worden gepubliceerd op MenA.nl en in de tweewekelijkse nieuwsbrief. Ook betrokken bij een deal? Stuur de transactie in via het online dealformulier

Lees ook: 
Karine Kodde, Peter Corten en Luc Habets topadvocaten Q1 2017
League tables 2016: Arne Grimme van De Brauw en Jan-Paul van der Hoek van Houthoff nummer 1
Allen & Overy en Lexence voeren league tables Q1 2017 aan
Danny Bosker van KPMG nummer 1 in league tables Q1 2017
KPMG en ING op één in league tables Q1 2017

Gerelateerde artikelen