Toyota Industries heeft Vanderlande nu definitief binnen

Toyota Industries heeft de acquisitie van het Brabantse industriebedrijf Vanderlande afgerond. Woensdag werd de laatste hand gelegd aan de deal.

De overname ter waarde van ongeveer 1,2 miljard euro werd op 23 maart bekendgemaakt. De Japanse machinemaker neemt Vanderlande over van investeringsmaatschappij NPM Capital, dat het bedrijf uit Veghel zo'n 19 jaar onder zijn hoede had. Woensdagochtend werden in Amsterdam de laatste puntjes op de i gezet. De deal werd in goede banen geleid door deze adviseurs

Technologische capabilities
"Vanaf het begin in 1998 heeft NPM Capital met Vanderlande een langetermijn-investeringshorizon voor ogen gehad. Gedurende deze periode hebben we de investeringen in de organisatie en technologische capabilities ondersteund, en deze investeringen hebben geleid tot Vanderlandes huidige wereldwijd leidende marktpositie in de verschillende marktsegmenten", vertelt Bart Coopmans, Managing Director bij NPM Capital.

"Nu Vanderlande die positie heeft bereikt, is het met Toyota aan boord als sterke strategische aandeelhouder klaar voor de volgende groeifase.”

Zelfstandige entiteit
Vanderlande ontwikkelt logistieke systemen voor onder meer distributiecentra en bagageruimtes op vlieghavens. Het bedrijf stelt wereldwijd zo'n 4.500 mensen te werk en kent een jaaromzet van ruim 1 miljard euro. Vanderlande blijft een zelfstandige entiteit binnen Toyota Industries.

De Japanse machinebouwer is wereldwijd de grootste speler op het gebied van onder meer vorkheftrucks. Toyota Industries produceert ook enkele automodellen in opdracht van de autofabrikant Toyota Motor Company. Deze werkzaamheden vallen onder een ander bedrijf. 

 

Gerelateerde artikelen