Topman Credit Suisse in bestuur UBS

De topman van Credit Suisse, Ulrich Körner, treedt toe tot het bestuur van UBS. 

UBS nam onlangs op aandringen van de Zwitserse regering Credit Suisse over om een bankroet te voorkomen. Körner moet ervoor zorgen dat de dagelijkse activiteiten van Credit Suisse goed blijven doorlopen tijdens de samenvoeging met UBS.

Körner kent beide banken, want hij was in het verleden ook operationeel directeur van UBS. Die bank kondigde ook een andere wisseling aan de top aan. Todd Tuckner treedt aan als financieel topman. Hij vervangt daarmee Sarah Youngwood.

Eerder keerde Sergio Ermotti, die van 2011 tot 2020 topman was van UBS, terug als hoogste leidinggevende van de bank. Hij verving daarmee de Nederlander Ralph Hamers.

UBS kocht Credit Suisse in maart voor drie miljard Zwitserse frank (ongeveer 3,1 miljard euro) en nam vijf miljard frank aan verliezen van die bank op zich. Daarbij verleende de Zwitserse overheid voor tientallen miljarden frank aan steun, om zo een grote klap voor de bankensector van het land te voorkomen.

Na de fusie blijven UBS en Credit Suisse naar verwachting nog lang als twee aparte banken bestaan. De integratie van Credit Suisse in UBS is erg complex. De twee banken onderzoeken ook nog de opties voor de Zwitserse activiteiten van Credit Suisse, die mogelijk op afstand worden gezet. Na de overname door UBS hebben de twee banken het overgrote deel van de Zwitserse markt in handen en dat kan concurrentieproblemen opleveren.
 

Gerelateerde artikelen