Azerion-CEO Atilla Aytekin treedt terug 

Atilla Aytekin is voorlopig teruggetreden als co-CEO bij game- en advertentiebedrijf Azerion.

Dat meldt het FD. Zijn besluit heeft te maken met een AFM-onderzoek naar onregelmatigheden in de handel van aandelen van het bedrijf.

De waakhond onderzoekt mogelijk machtsmisbruik en heeft het vizier gericht op investeringsvehikel Principion. Aytekin en zijn co-ceo Umut Akpinar hebben hiermee een meerderheidsbelang in het door hen opgerichte bedrijf. Opmerkelijk is dat co-CEO Umut Akpinar wel aanblijft. Hij zal samen met CFO Ben Davey de leiding blijven voeren.

Azerion ging ruim een jaar geleden naar de beurs in Amsterdam. “Vanaf het begin hebben we het bedrijf opgezet met het model dat het verkocht kan worden of naar de beurs kan gaan", zei Aytekin toen in een interview met M&A.nl. "Het is mijn baby, maar als er iemand komt die heel veel geld had geboden, dan zou ik dat eerder als een zakelijke transactie zien. Naar de beurs gaan geeft ons helemaal geen pijn meer, omdat we vanaf het begin daar al klaar voor waren. We hebben geleerd om niet trots te zijn op de naam van het bedrijf of op de locatie van het bedrijf. Je moet niet verliefd worden op je bedrijf, maar wel ervan houden."
 

Gerelateerde artikelen