‘Topinvesteerder Marcel Boekhoorn stapt uit voetballiefde NEC’

De degradatie van voetbalclub NEC uit de Eredivisie brengt mogelijk nog meer ellende met zich mee. Topinvesteerder Marcel Boekhoorn overweegt de club de rug toe te keren.

Dat schrijven verschillende media op basis van ingewijden. De degradatie naar de Eerste Divisie werd afgelopen zondag definitief voltrokken, toen de Nijmeegse club met 1-4 verloor van NAC Breda. De Nijmegenaren verloren ook al de heenwedstrijd met 1-0. 

Helemaal klaar
Het AD meldt op basis van verscheidene bronnen dat Boekhoorn direct na de degradatie heeft gezegd dat hij 'er helemaal klaar mee is' en wil stoppen met investeren in de club. De Nijmeegse miljardair stapte na de vorige degradatie van NEC drie jaar geleden al eens uit de club, maar kwam toen gauw terug op die beslissing. 

Telfort
Afgelopen seizoen sprong Boekhoorn NEC bij toen er een begrotingstekort van 1,3 miljoen euro was ontstaan. Boekhoorn is groot geworden door Telfort, het telecombedrijf dat hij in 2005 verkocht aan grote broer KPN. NautaDutilh en Loyens & Loeff adviseerden destijds bij die transactie.

Sindsdien heeft Boekhoorn zich geprofileerd als een multi-investeerder. Onlangs haalde de miljardair twee panda's naar Nederland. Boekhoorn betaalt 1 miljoen euro om de panda's in ieder geval een jaar lang in zijn dierentuin te mogen tentoonstellen. 

Foto: NEC Twitter

Gerelateerde artikelen