Volgende week: topadvocaat Peter Wakkie op M&A Zomerforum

Traditioneel streven we in West-Europa naar een consensus tussen winst en maatschappij. Het aandeelhoudersbelang is slechts één van de vele belangen, maar in een globaliserende wereld zien we steeds meer een internationaal speelveld dat vooral gedreven lijkt te worden door geld.

Diverse Nederlandse kroonjuwelen werden dit jaar hevig onder vuur genomen door Angelsaksische bieders. Een herhaling van 2007, waarin Nederland onderwerp was van veelvuldig overnamegekletter, behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Met name Amerikaanse reuzeconcerns, al dan niet gesteund door mega-investeerders, lijken alles in het werk te stellen om Nederlandse beursfondsen binnen te hengelen.

Het M&A Zomerforum "Red het Rijnlands model!" op 6 september bij Houthoff Buruma wijdt een vroege zomeravond (17.30 – 19:00 uur) aan dit geruchtmakende onderwerp. Topadvocaat en commissaris Peter Wakkie is één van de panelleden. 

Wakkie – in het verleden onder andere M&A-advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en bestuurder bij Ahold – mengde zich in mei dit jaar in de discussie over het beschermen van Nederlandse bedrijven tegen de Angelsaksen. In een ingezonden brief aan het NRC gaf hij samen met collega topbestuurders Jan Hommen en Jeroen van der Veer aan het eens te zijn met het voorstel van minister Kamp om bedrijven bedenktijd te geven bij een overname. 

De zwaargewichten uit het bedrijfsleven constateren dat het plan in lijn ligt met de Nederlandse Corporate Governance Code, waarin wordt gesteld dat bestuurders verplicht zijn de belangen van alle stakeholders te behartigen (en niet alleen die van de aandeelhouders).  

Wakkie zal de discussie aangaan met andere topsprekers op het forum: 

Marco Groot, FD columnist en medeoprichter van consultancy-en coachingsbureau 8daw. Hij werkte vijfentwintig jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Groot is zeer kritisch over de plannen van Kamp. Lees zijn meest recente column over dit onderwerp hier

Frank Roerink, Chief Financial Officer Avantium, over de beursgang van het chemiebedrijf afgelopen maart. 

Gerbrand ter Brugge, partner Equity & ECM Advisory Oaklins Netherlands, begeleidde Avantium naar de beurs.  

Han de Jong, Chief Economist bij ABN AMRO. Han de Jong is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie en productie van economische en financiële analyse bij ABN AMRO.

Moderator is Ruben Munsterman, redacteur Business Insider en vml. hoofdredacteur M&A Community. 

Meld u nu aan: 

M&A Zomerforum | Red het Rijnlands model!
6 Sep 2017 17:30
Houthoff Buruma, Amsterdam
Kosteloos voor full members en partners van de M&A Community

Gerelateerde artikelen