Toezichthouder uit zorgen pubdeal Heineken

De Britse mededingingswaakhond CMA wil concessies van Heineken bij de overname van de Britse pubs van Punch Taverns. CMA heeft 33 locaties gevonden waar de concurrentie tussen caf├ęs door de deal in het geding komt. Heineken heeft nu tot 20 juni de tijd om met voorstellen te komen om de zorgen van de toezichthouder weg te nemen.

Volgens CMA dreigen in de betreffende pubs door gebrek aan rivalen in de directe omgeving prijsverhogingen en verslechtering van de service aan de klant. Heineken heeft direct laten weten met oplossingen te zullen komen.

Als Heineken hier overigens niet in slaagt, dan volgt een diepgaander onderzoek van CMA wat nieuwe vertraging voor het afronden voor de deal zou kunnen beteken. Die deadline werd eerder al uitgesteld vanwege de studie van CMA. De betrokken partijen houden nu vast aan hun eerdere verwachting om de overname voor eind augustus klaar te hebben.

Al meer dan 1000 kroegen

De Nederlandse brouwer trekt 305 miljoen pond uit voor de circa 1900 pubs van Punch, zo werd eerder bekend. Heineken is al eigenaar van meer dan 1000 kroegen in Groot-Brittannië onder de noemer Star Pubs & Bars. De nieuwe zaken worden geïntegreerd in dat merk. Met de overname wordt Heineken de op twee na grootste kroeguitbater in het land.

De Britse toezichthouder heeft ook onderzocht of het assortiment aan bier en cider in de cafés van Punch mogelijk kleiner gaat worden als Heineken er straks de scepter zwaait. Die kans wordt echter gering geacht.

(AFN)

Gerelateerde artikelen