Toch maar geen beursgang voor Scholt Energy

Energieleverancier vindt zichzelf een maatje te klein voor investeerders.

Energieleverancier Scholt Energy gaat toch niet naar de Amsterdamse beurs. De onderneming uit Valkenswaard ziet ervan af omdat de omvang van de beoogde te klein zou zijn voor potentiële investeerders. 

Scholt Energy werd in 2003 opgericht door Jan Scholt en bleef tot 2016 een familiebedrijf. Toen kocht de Nederlandse investeerder Waterland een meerderheidsaandeel. Scholt Energy is een energieleverancier die gas en stroom levert aan zakelijke klanten. Het bedrijf is actief in thuismarkt Nederland en ook in Duitsland, België en Oostenrijk. Scholt Energy is actief in thuismarkt Nederland en ook in Duitsland, België en Oostenrijk.

Ook bij Waterland klinkt nu teleurstelling. De investeerder geeft aan dat er achter de schermen hard aan de plannen was gewerkt. Het bedrijf zegt graag betrokken te blijven bij Scholt Energy en vol vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Het is tegenwoordig zo druk op de beurs, dat potentiële investeerders veel keuze hebben uit grote fondsen om in te investeren. In deze omgeving voelt Scholt Energy zich een maatje te klein. 

Deze situatie had het bedrijf bij de aankondiging van zijn beursplannen eind vorige maand nog anders ingeschat. Topman Rob van Gennip zei onlangs nog dat Scholt Energy door de beursgang waarschijnlijk meer bekendheid zou krijgen.

In een verklaring geeft Scholt aan het erg jammer te vinden dat zijn bedrijf toch niet naar het Damrak gaat. "Helaas was dit voor ons niet het goede moment." Het komt vaker voor dat bedrijven op het laatste moment afzien van een gang naar de beurs. Soms proberen ze het dan later nog een keer.

(ANP)

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen