TNT Express draagt bij aan verbeterd resultaat FedEx

De overname van het Nederlandse koeriersbedrijf TNT Express heeft het Amerikaanse FedEx vorig kwartaal betere resultaten opgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte FedEx vorige week bekend.

De omzet van FedEx liep in het eind november afgesloten tweede kwartaal met bijna een vijfde op tot 14,9 miljard dollar. De operationele winst trok met 2,5 procent aan tot 1,2 miljard dollar, terwijl de nettowinst een fractie steeg naar 700 miljoen dollar. De winst viel lager uit dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Het Amerikaanse expressbedrijf voltooide de overname van TNT op 25 mei 2016. Door de forse investeringen in sorteer- en distributiedecentratie werden de gunstige effecten van die deal de afgelopen maanden grotendeels tenietgedaan. De kosten omvatten zo'n 2 miljard dollar, terwijl volgend jaar mogelijk hetzelfde bedrag aan investeringen wordt gedaan. FedEx wil zo op deze manier om kunnen gaan met de sterke opkomst van het winkelen via internet.

Op 4 juli 2016 verdween TNT van de Amsterdamse beurs. FedEx wees in die periode het TNT hoofdkantoor in Hoofddorp aan als uitvalsbasis voor de Europese koeriersmarkt. 

Foto: Fedex.com

Gerelateerde artikelen