TMG-vonnis goed nieuws voor ING, De Brauw en Linklaters

Talpa ligt zo goed als zeker uit de running om Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. Het voorlopige vonnis van de Ondernemingskamer (OK) dinsdagavond schept meer duidelijkheid in de langslepende overnamekwestie. Mediahuis en VP Exploitatie kunnen de komende maanden aan de slag met concrete acquistieplannen.

Helemaal beslecht is de biedingencompetitie echter niet. Talpa bezit ruim een kwart van de TMG aandelen en kocht voor afgelopen weekend nog extra stukken in. Toch stelde de advocaat van Van Puijenbroek na de rechtspraak dat er geen reden is aan te nemen dat het bod geen doorgang vindt. Volgens de raadsman moeten de komende maanden verder uitsluitsel geven. 

Uitkristalliseren
De uitspraak betekent niettemin goed nieuws voor de betrokken M&A-adviseurs van Mediahuis en VP Exploitatie. Het overnameteam van ING kan het bod op alle aandelen van TMG (à 6,00 euro) voorzichtig uitkristalliseren, terwijl het elfkoppige advocatenleger van de De Brauw Blackstone Westbroek het juridische geraamtewerk verder vorm mag geven. Dat gebeurt samen met advocatenkantoor Linklaters. Aan communicatie-adviseur Hill+Knowlton Strategies de eer om de op handen zijnde deal goed voor het daglicht te brengen. 

Overnamespecialisten TMG
Voor TMG biedt de voorlopige uitspraak ook soelaas. De langslepende overnameperikelen heeft de houdstermaatschappij van onder meer Telegraaf, Metro en Privé lange tijd in onzekerheid gehouden. Meer duidelijkheid over een nieuwe eigenaar komt als geroepen. 

Het contingent van overnamespecialisten van TMG weet nu ook in welke richting ze het zoeken moeten. Financiële adviseurs ABN AMRO en Rabobank nemen hierin het voortouw namens de vennootschap. Allen & Overy en Freshfields Bruckhaus Deringer strijken de juridische plooien glad. 

De Raad van Commissarissen van TMG laat zich bijstaan door Van Doorne en Rothschild, terwijl Citigate First Financial als communicatiekanaal fungeert. 

Bekijk hier de betrokken adviseurs >>>

 

 

Gerelateerde artikelen