TMG doet huis-aan-huis-bladen van de hand

BDUmedia neemt nagenoeg alle huis-aan-huis-bladen (47 titels in totaal) in Noord- en Zuid-Holland over van Telegraaf Media Groep (TMG). Als gevolg zal ongeveer eenderde van de banen verdwijnen door een reorganisatie, meldde het mediabedrijf donderdag. Financiƫle details zijn niet prijsgegeven.

TMG zat al een tijd in de maag met de verlieslatende weekbladen. Door de verkoop aan BDUmedia, dat deel uitmaakt van uitgeverij van lokale media Koninklijke BDU uit Barneveld, wordt een deel van de werkgelegenheid veiliggesteld en het voortbestaan van de weekbladen gewaarborgd. 

Witte Weekblad en De Echo
"Verreweg de meeste lokale lezers blijven gewoon hun vertrouwde huis-aan-huisblad ontvangen'', stelt TMG. Voor weekblad Almere Vandaag valt wel het doek. Die titel blijft buiten de overname. Ook enkele lokale edities van het Witte Weekblad in de regio Leiderdorp komen te vervallen.

Stadsblad De Echo in Amsterdam houdt eveneens op te bestaan als zelfstandige titel, maar wordt voortaan in de hoofdstad als tweewekelijks katern toegevoegd aan de gratis krant Metro. TMG onderzoekt nog de mogelijkheden voor huis-aan-huisverspreiding in beperkte oplage.

Los van overnamestrijd
In tegenstelling tot TMG ziet BDUmedia mogelijkheden om de betreffende weekbladen winstgevend voort te zetten. Daarbij verwacht het onder meer te profiteren van meer schaalgrootte. De ondernemingsraad van BDU heeft al positief geadviseerd over de transactie. Die van TMG moet zich er nog over buigen. De deal van de huis-aan-huisbladen staat volgens een woordvoerster los van de overnamestrijd rond TMG. 

(Bron: ANP)

Gerelateerde artikelen