TMG betaalt miljoenen aan bankiers en advocaten

Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf, heeft de afgelopen maanden flink in de buidel getast vanwege de aanstaande overname van het concern. TMG moest onder meer fors de portemonnee trekken voor financieel en juridisch adviseurs in het proces rond de biedingsstrijd tussen het Belgische krantenbedrijf Mediahuis en VP Exploitatie aan de ene kant en het Talpa van John de Mol aan de andere kant.

De rekening van het overnametraject bedraagt tot nu toe 5,3 miljoen euro. De totale kosten voor het proces, inclusief de procedures bij de Ondernemingskamer, zullen dit jaar naar verwachting rond de 10 miljoen euro uitkomen. Ook maakte TMG kosten vanwege de verkoop van de huis-aan-huisbladen aan BDUmedia en moest het bestuurders die aan de kant zijn geschoven een vergoeding betalen.

Schuld TMG is opgelopen tot 13,3 miljoen
De schuld van TMG is ondertussen opgelopen tot 13,3 miljoen euro. Eind december was het saldo van TMG nog 14,5 miljoen euro positief. Deze daling komt volgens TMG, naast de kosten voor de reorganisatie, voor een groot deel op het conto van de nieuwe vastgestelde waarde van de radio Veronica licentie voor de periode 2011 tot en met 2017. Deze was 14,7 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) inclusief bijzondere posten van TMG daalde in de maanden tot en met april tot min 7,1 miljoen euro tegenover 3,5 miljoen euro positief een jaar eerder. Exclusief de extra kosten kwam het bedrijfsresultaat uit op 3,2 miljoen euro.

Over de eerste vier maanden van het jaar daalden de opbrengsten van TMG met 7,6 procent tot 127,2 miljoen euro, vooral door lagere advertentie-inkomsten. Aan de ander kant daalden de uitgaven met 7,5 procent tot 124 miljoen euro, exclusief reorganisatielasten en kosten in verband met de overname. Vooral qua drukwerk was TMG goedkoper uit.

TMG kwam vrijdag met een tussentijds bericht omdat het aandeelhouders die op 1 juni bijeenkomen een zo actueel mogelijk beeld wil geven over de huidige stand van zaken. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering geeft TMG een toelichting op de aanstaande overname door Mediahuis en VP Exploitatie die hun bod op TMG vorige maand officieel lanceerden. Daarbij gaven die partijen aan de overname voor de zomer af te willen ronden.

Bron: ANP 

Lees ook:
De litigationkanonnen van Stibbe, Van Doorne, Allen & Overy, De Brauw, Linklaters en DLA in de strijd om TMG
TMG-vonnis goed nieuws voor ING, De Brauw en Linklaters
Talpa ziet kansen overname TMG in rook opgaan

Gerelateerde artikelen