TMF Group wil oprichting NewCo’s voor carve-outs versnellen

TMF Group wil het dealmakers makkelijk maken snel een NewCo op te zetten voor overgenomen of verzelfstandigde bedrijfsonderdelen (carve-outs). Dat meldt het bedrijf in een persbericht. 

Private-equitybedrijven, financieel adviseurs en advocatenkantoren die betrokken zijn bij fusies en overnames maken vaak gebruik van een nieuwe ‘lege’ juridische vennootschap om een carve-out in onder te brengen.  Bij het opzetten van zo’n ‘NewCo’ zorgt TMF Group onder de naam ‘‘QuickStart to Carve-Outs’ voor voor extra ondersteuning, zodat het sneller gerealiseerd kan worden.

TMF Group constateert dat de vorming van een NewCo die helemaal voldoet aan lokale eisen en regelgeving een bottle-neck kan vormen in de totstandkoming van een transactie. Door het proces te stroomlijnen wil TMF die barrière opheffen. In het proces worden een zestal punten meegenomen:

  • Het opstellen en onderhouden van nieuwe vennootschappen
  • Continuïteit in de uitbetaling van werknemers
  • Het regelen van de boekhoudkundige en fiscale aspecten van de NewCo
  • De NewCo in lijn met lokale regulering houden
  • Het aanvragen en overdragen van licenties en registraties van nieuwe venootschappen
  • Het management van overige vereisten in de verschillende locaties van de carve-out 

Met de lancering van de dienstverlening wil TMF Group het overnameproces verbeteren. Deborah Williams, Head of Global Business Services van TMF Group, constateert dat bij veel carve-outs relatief weinig aandacht wordt besteed aan de jurdische en fiscale infrastructuur. “Bedrijven hebben vaak weinig of geen kennis van de lokale regels en wetgeving van de landen die betrekking hebben op een carve-out.”

Lees ook:
'Trustkantoor TMF kiest voor beursgang in Londen'
TMF Group koopt Noorse dienstverlener voor de olie-industrie
 

Gerelateerde artikelen