TKH Group wendt oorlogskas aan voor overname in Duitsland

Technologiebedrijf TKH wil zijn in Duitsland genoteerde branchegenoot Augusta Technologie overnemen. TKH biedt 21 euro in contanten per aandeel voor Augusta, wat neerkomt op een overnamesom van 161 miljoen euro.

TKH Group werd in de deal bijgestaan door een team van De Brauw Blackstone Westbroek, onder leiding van Arne Grimme en Dirk Struycken. Het Duitse Augusta nam voor financieel advies RBS en ABN AMRO aan de arm en wendde zich voor het juridische stuk tot Hengeler Mueller, alwaar Emanuel Strehle de lead had.

Augusta is de holding van een groep ondernemingen, gericht op de vision-technologiemarkten, met name op het gebied van digitale camera-oplossingen en optische sensoren. De groep heeft 481 werknemers in dienst, het hoofdkantoor in München en vestigingen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Canada. 

Zodra 75% van de aandelen in Augusta zijn aangemeld, zal TKH het bod gestand doen. De financiering voor deze overname is geregeld. Eerder werd bekend dat TKH Groep ongeveer 150 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames in 2012. Dat bedrag zou dus volledig worden besteed aan de Duitse branchegenoot.

 

Gerelateerde artikelen