Tikehau Capital gaat Belgisch herstelfonds leiden

Belgiƫ zoekt kwart miljard bij investeerders voor herstel van de economie.

Tikehau Capital is door de Belgische federale overheid aangesteld om het Belgian Recovery Fund te beheren. Dit fonds trekt 350 miljoen euro uit om Belgische bedrijven te ondersteunen die getroffen zijn door de Covid-19 pandemie. Het fondsbeheer zal worden uitgevoerd door Tikehau Investment Management, die voor de investeerder vermogensbeheer doet.

De keuze voor Tikehau is gemaakt door de Federale Holding en Investeringsmaatschappij (SFPI-FPIM). Het herstelfonds zal geleid worden door Edouard Chatenoud, hoofd van Tikehau in de Benelux.

Het herstelfonds zal de komende vijf jaar achtergestelde en/of converteerbare leningen verstrekken aan bedrijven in België. De SFPI-FPIM zal 100 miljoen in het fonds investeren, de overige 250 miljoen zal worden opgehaald bij Belgische en internationale institutionele investeerders.

Tikehau Capital is al betrokken bij verschillende soortgelijke initiatieven in Europa 

Volgens SFPI-FPIM heeft de organisatie al meer dan 400 miljoen euro in enkele tientallen Belgische bedrijven gestoken, met name in de luchtvaart en life sciences.

Ook heeft de federale Belgische investeringsmaatschappij geld gestoken in bedrijven als Univercells en ExeVir Bio, die oplossingen ontwikkelen met betrekking tot vaccinatie en anti-Covid-behandelingen. 

Gerelateerde artikelen