TIIN Capital lanceert Nederlands Cybersecurity fonds

Op initiatief van The Hague Security Delta is tijdens de Tijdens de Cyber Security Week in Den Haag het Dutch Security TechFund gelanceerd.

Het investeringsfonds van TIIN Capital wordt gelanceerd zodra zich de eerste mogelijkheid voordoet om in een Cybersecurity bedrijf te investeren. Het fonds mikt op een fondsgrootte van maximaal 30 miljoen euro. De helft van dit bedrag is  inmiddels  toegezegd, waaronder bedrijven in Nederland met cyberen/of Internet of Things (IoT) security als focus. 

TIIN Capital zegt momenteel actief in gesprek te zijn met veelbelovende startups en ‘scale ups’ om tot een investering te komen. De gesprekken vinden overwegend plaats in Nederland, maar ook wordt gekeken naar mogelijkheden die zich voordoen in Cybersecurity ‘hub’ Tel Aviv waar, in samenwerking met Iokale investeerders, startups of scale ups naar Nederland worden gehaald voor de uitrol van activiteiten in Europa.

“Het unieke van het fonds is niet alleen de focus, maar ook de samenwerking met HSD, naast betrokken investeerders zoals InnovationQuarter en corporate investeerders. Dit zijn partijen die kennis en kapitaal beschikbaar stellen en als marktpartij producten kunnen testen. Een Raad van Advies wordt samengesteld waarin specialisten zitting hebben op het gebied van Cybersecurity”, aldus Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital in een toelichting.

Gerelateerde artikelen