Theodoor Gilissen fuseertmet Insinger de Beaufort

Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort gaan fuseren. KBL European Private Bankers, het moederbedrijf van Theodoor Gilissen, neemt Insinger over van BNP Paribas Wealth Management.

De partijen, twee van de oudste financiële instellingen voor vermogende particulieren van Nederland, brachten dinsdag naar buiten dat ze daarover een voorlopige overeenkomst hebben gesloten. Financiële details werden niet genoemd. Belanghebbenden en toezichthouders moeten zich nog uitspreken over de deal.

Naar verwachting zal de transactie later in het jaar worden afgerond, waarna de fusie concreet in de eerste helft van 2017 zal plaatsvinden. Tot die tijd blijven Theodoor Gilissen en Insinger los van elkaar opereren.

Bij Theodoor Gilissen, opgericht in 1881, werken 200 medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. De bank beheert een vermogen van ruim 12 miljard euro.

Insinger heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1779. Daar werken in vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen zo’n 230 mensen. Insinger heeft een beheerd vermogen van iets meer dan 10 miljard euro.

(AFN)

Gerelateerde artikelen