Teller staat op 10 miljoen euro voor nieuw private equity fonds Antea

Private equity bedrijf Antea heeft 10 miljoen euro opgehaald voor een nieuw investeringsfonds. De Haagse investeerder wil uitkomen op een fonds van 15 tot 20 miljoen euro. Dat zegt algemeen directeur Robert De Boeck in gesprek met de Financiƫle Telegraaf.
De Boeck staat met zijn nieuwe, zevende, fonds volop in de schijnwerpers. Eerder met een artikel in Het Financieele Dagblad. Nu in DFT. De Boeck verwacht een rendement van 12 procent te maken met een nieuw te lanceren fonds. De investeringsmanager vraagt 3 procent beheersvergoeding aan de beleggers en als er winst gemaakt wordt krijgt Antea 20 procent. 
Andere fondsen van Antea hadden een rendementsdoelstelling van rond de 15 procent. De algemeen directeur vind de nieuwe rendementsdoelstelling van 12 procent heel redelijk. Hij constateert dat de rentestanden historisch laag zijn, waardoor een rendement van 12 procent relatief goed is. 
De Boeck ziet schaalvergroting in de markt voor private equity investeringen. Hij constateert dat veel investeringsmaatschappijen steeds grotere deals doen, waardoor er een gat overblijft in de financieringsmarkt voor MKB. Dat is juist het segment waar de investeringsmanagers van Antea zich op richten. Ook ziet De Boeck dat veel private equity investeringen met minder vreemd vermogen worden gefinancierd. Voorheen was het 70 procent vreemd vermogen, nu 30 procent. 
Gerelateerde artikelen