Teleurstellende Belgische Rabo-dochter op straat

Verkoop is een optie, maar de stekker eruit is ook een mogelijkheid.

Rabobank stopt na bijna twintig jaar met zijn Belgische onlinespaarbank. De activiteit is door de lage rente een stuk minder rendabel geworden, bevestigt de bank na eerdere berichtgeving van de Belgische zakenkrant De Tijd. Rabobank kreeg daarnaast steeds meer concurrentie. 

Of het onderdeel wordt verkocht of geleidelijk afgebouwd, is nog niet beslist. Naast de lage rente heeft “een sterke instroom van spaargeld in Nederland en goedkope financiering via de Europese Centrale Bank een negatieve impact op de leefbaarheid van de onlinespaarbanken van Rabobank in Europa", zo valt te lezen op Rabobank.be. Daardoor zijn de spaargelden die de bank in België ophaalde niet meer nodig en ze kosten Rabobank veel geld.

"Voorlopig verandert er niets voor onze klanten", aldus Rabobank. De spaarbank had eind vorig jaar zo'n 228.000 klanten. Als het onderdeel wordt afgebouwd dreigen de 55 mensen die er werken hun baan te verliezen. Volgens Rabobank gaat het nog een paar maanden duren voordat er duidelijkheid komt. De bank blijft nog wel actief in België voor grote klanten zoals bedrijven.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen