‘Technologiebedrijf Plaid gewaardeerd op 13 miljard dollar’

Technologiebedrijf Plaid gaat binnenkort honderden miljoenen dollars ophalen in een investeringsronde. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Daarbij zou het bedrijf worden gewaardeerd op 13 miljard dollar. Drie maanden geleden ketste een overname van Plaid door creditcardmaatschappij Visa nog af.

Een topman van Plaid zei begin dit jaar dat Plaid zich wil richten op groei op de Europese markt. Het bedrijf was plan om de omvang van die activiteiten bijna te verdubbelen.

Plaid verzorgt de technologie waarmee bankrekeningen worden gekoppeld aan apps voor geldzaken. Het Amerikaanse bedrijf heeft meer dan 4000 klanten, waaronder Microsoft en Google. In maart vorig jaar breidde Plaid ook uit naar Nederland. Sindsdien bood het in 2013 opgerichte bedrijf de mogelijkheid om bankrekeningen van Nederlandse banken als ING, Rabobank en ABN AMRO te koppelen aan nieuwe betaalapps.

Visa kondigde in januari 2020 de overname van Plaid aan voor 5,3 miljard dollar. Justitie in de Verenigde Staten begon in november een rechtszaak om de inlijving tegen te houden, omdat het de creditcardmaatschappij ervan verdacht Plaid alleen te willen inlijven om een potentiële concurrent onschadelijk te maken. Om een lange en kostbare rechtszaak te voorkomen, werd de deal afgebroken.

Gerelateerde artikelen